Loading

Светият синод призовава християните да заявят религиозната си принадлежност в преброяването

Светият синод на Българската православна църква приканва православните християни да заявят своята религиозна принадлежност в преброяването на населението и жилищния фонд.

Синодът призовава християните да отговорят на въпроси 12 и 13 от анкетната карта, въпреки, че те не са задължителни.

Всички кръстени, приели св. тайнство „Кръщение могат да отбележат в част 4 - население на преброителната карта, въпрос 12 „Религиозен ли сте?" - т. 1 - „Да"; и въпрос 13 „Вашето вероизповедание е:" - т. 1 - „Източноправославно", обясняват от Синода.

Светият Синод смята, че макар и незадължителни, отговорите на тези въпроси са много важни за отстояването на националната, религиозната и културната идентичност на българската нация.

Над 37 хиляди човека от Област Перник вече се проброиха по интернет. Ако не са п осочили своята религиозна принадлежност, те могат да се върнат в картите си и да го коригират. Това може да стане до 24 часа днес - 9 февруари.

След тази дата, преброяването на населението и жилищния фонд в България ще започне класическото преброяване от анкетьори, което ще продължи до 20 часа на 28 февруари.

Вече са засечени опити за измама. В Казанлък измамници са опитали да проникнат в домовете на граждани. От НСИ многократно предупредиха, че преброителите се легитимират със специални карти и не е задължително да бъдат канени по домовете.

 

Тези православни клоуни пак

Тези православни клоуни пак изтрещяха. Сега като видяха че много хора се самоопределят като НЕРЕЛИГИОЗНИ (над 50%) се сетиха да призовават... и от къде накъде те ще ми казват как да се преброя? Преброих се като НЕРЕЛИГИОЗЕН и НЯМАЩ ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ защото съм свободен човек. И това че не се смятам за православен не ме прави по-малко българин!