Loading

В отовор на коментар

 

Подзаглавието на сайта е "Град Брезник - сайт на жителите на град Брезник", а същата идея е и на останалите сайтове в региона. Не съм съгласен с всичко написано по-горе, но няма да влизам в подробонсти. Политиката не е всичко в Брезник и околните села и месности, макар да е особено важна и гореща тема. От различни хора получавам мнения за сайта, някои го определят като новинарски, като клюкарски и всякакви други категории.

Обновяването на сайта с информация изисва много усилия на екипа и повярвайте ми, повече се прави заради идеята отколкото лични облаги на някого. Това, което бих желал да създам е среда, в която хората обмислено биха писали собственото си мнение, собствените си истории или просто споделяне на забележителности, проблеми, красоти и грозотии в региона!

Този сайт със свободата, която предоставя на потребителите си, е огледало на самите тях! Прочетете заглавията, хвърлете поглед на безбройните коментари и ще имате обща представа за тези, които творят в него, работят за него! 

Преди повече от година в сайта на село Драгичево и Рударци се стече един много черен период - публикации свързани с катастрофи, убийства - черна хроника! Имаше и критики във вид на коментари ... Истнска радост бе за мен, когато един ден в един от тях се появиха снимки на градински цветя. Някой поиска да покаже красотата на градината и селото си на пук на черната хроника и тъжните новини.

Защо го разказвам това - много бих се радвал да видя в този сайт снимки от излет, споделени радости на хората, клипче от рожден ден на някой жител - за да ме накарате да харесам този хубав град! Самите Вие в критиките си желаете да го направите такъв - покажете и красивото лице на Брезник.

Често ме питат, колко пари давам за публикация или снимка, какви са хонорарите?! В много случаи отговорът ми е "Всичко което изкарам от тази публикация или снимка ще ти го дам!" - не за друго, а защото не всичко е пари, не всичко се прави заради келипир или нечии облаги!

Сега е 4 часа сутринта и отговарям на публикации на един от 40-те сайта в региона и повярвайте ми усилията ми са само морални и като ангажимент към вниманието Ви. Относно "ЗАЩО НЕ НАПИШЕТЕ СЪС СТОИЛОВ ЕДИН АНАЛИЗ ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ВОТА НА БРЕЗНИЧАНИ ИЛИ ЧАКАТЕ ДИПЛОМИРАНИЯ ЖУРНАЛИСТ ДА ГО НАПРАВИ." - благодаря за съвета, въпроса или по-скоро критиката отправена към екипа на сайта. А Вашето мнение за Вота на Брезничани какво е?

Молбата ми е - направете този сайт такъв, какъвто бихте желали да бъде! Той е Ваш - вие пишете и всеки грамотен или не може да се регистрира и да изгражда буква по буква и снимка по снимка този сайт.

Боян Йорданов

p.s. Благодаря и на Мартин, направил http://www.mybreznik.com за приятелството му! Предполагам и той също споделя мнението ми за възвращаемостта на усилията по създаването и особено обновяването и поддържането на един сайт!

 

Кога ще свърши ремонта на

Кога ще свърши ремонта на черквата!Става много хубава!

Да си пожелаем още такива обекти!

Освен минералната вода в

Освен минералната вода в последните години Брезнишко се сдоби с още една гордост, но хората са злобни и не могат да я оценят по достойнство - говоря за Черногорския манастир. Никанор разработи един забележителен проект, но след като се построи храмът бившите собственици и наследници скочиха да си търсят горите, земите и т.н. Питам защо не се сетиха да ги потърсят когато всичко там тънеше в разруха, а сега като видяха, че и туристи отдалеко идват да се дивят на построеното зазлобяха. Бившият кмет беше комунист и спираше построяването на пътя, да видим новият дали ще направи нещо по въпроса и дали ще разберат брезничани, че имат още едно богатство в допълнение към желязната вода и това е Гигинският манастир.

Абе манете го др.Вебер Че

Абе манете го др.Вебер

Че спре ли кмето чалгата?Като в културните градове!

Уважаема госпожо Симеонова,и

Уважаема госпожо Симеонова,и аз съм съгласна с вас,че този сайт има много недостатъци,но не споделям мнението Ви,че е вземал нечия страна.Имаше такъв период в самото начало,но по време на предизборната кампания не мисля,че даваха рамо на някого.Страстите се вихреха в коментарите.Бихте ли посочили пример,така,за яснота?Не защитавам господин Йорданов,никога не съм го виждала,но както се изразявате Вие чрез Макс Вебер „...всяко право носи след себе си и съответната отговорност.“ Нека му помогнем с отговорността. Брезничанка

Господин Йорданов, уважавам

Господин Йорданов, уважавам усилията Ви за създаването и поддържането на този сайт,но нека и аз да допълня нещо към по-горе изразеното мнение. Според мен, волю или неволю, допуснахте по време на кметската надпревара този сайт да "вземе" нечия страна.. И ако за коментарите нямате отговорност, то за написаните материали отговорността е само и единствено Ваша....под Ваша разбирам целия Ви екип. Няма да си позволявам да Ви поучавам по отношение на журналистиката, както и нямам представа по какъв начин събирате информация от града и региона му и кой след това я превръща в "новините", които публикувате тук,но писаното слово дори и във виртуалното пространство, си има основни правила, за да има съответния журналистически ефект върху читателите му...Така поне смятам аз...Нормално е човек да печели от своя труд и аз не видях нищо скандално в това, че предлагате абонамент...Но на мен ми липсва "качество", защото, пак според мен, в журналистиката това е много, много важно.И ще Ви кажа защо...големият Макс Вебер преди почти 100 години е казал, че два са категориите професии, които имат право да определят общественото мнение - политици и журналисти..А всяко право носи след себе си и съответната отговорност.
Въпреки това Ви поздравявам за този сайт и лично аз ще се радвам на неговото развитие напред и нагоре:)))
Таня Симеонова

Разбирам желанието ви да се

Разбирам желанието ви да се пишат само позитивни неща, така е по-лесно за всички. Забелязали ли сте обаче, че материалите за "птичките и тревичките" са най-малко четени и коментирани. Като журналист трябва да знаеш, че хората влизат тук за да споделят и потърсят отговори на вълнуващите ги проблеми, защото като регионален сайт именно така възприемат мисията ви. Има безброй сайтове с удивително красиви, умни и полезни неща - природа, музика, изкуство, безценни мисли, поезия, проза, хумор, религия, снимки, картини, изящни творения и т.н. Титаничните усилия, които полагате за сайта някак не си личат. Вълнуващите теми за брезничани не намират адекватна реакция от екипа ви, затова ви подсещат какво да пишете с извадения от контекста апел. Читателите ви така или иначе си пишат по интересуващите ги въпроси под формата на коментари и без да има подходящо заглавие за това, но вие искате абонамент за това и тук е проблемът. Дайте малко по-скромно, гледайте реалистично и обективно на фактите, защото има много сайтове - макар и да не са точно на "жителите на град Брезник". Свестният журналист трябва да разбира ролята си като коректив на властта, а тук такова нещо нямааааааааааааа и това дразни много хора. Успех!!!