Loading

Църногорският манастир пуска своя марка колбаси

Църногорският манастир „Св. Св. Козма и Дамян" над Гигинци пуска своя собствена марка манастирски колбаси от биволско месо. Съвместно с реномирана колбасарска фабрика светата обител ще прави салами, суджуци и луканка от екологичната си ферма. Те ще са по запазена рецепта, без вредни примеси. Наред с пушените и сушени колбаси, ще се произвеждат и сурови, както и два вида кайма - чиста и смес със свинско.

Досега Църногорският манастир произвеждаше добре познатото квасено мляко и сирене от биволите, за които миряни от цялата страна се редят на опашка пред портите на братството. Там правят дъхав балкански мед и понякога излиза толкова чист, че може да се разпознае от какви билки е събиран.Отскоро монасите имат и свое манастирско червено вино.

 

Наистина ли им липсва вече

Наистина ли им липсва вече Петрова на ноевските даскали или се изнервиха да предвиждат какъв ще бъде следващия и ход. Споко и това ще разберете, ще цъфне там, където най-малко сте я очаквали. Щом паднахте и до там да плюете по отец Никанор, защото щяла да прави презентация на манастира - яко сте се спекли.

Това не е демократичен сайт,

Това не е демократичен сайт, а търговско дружество! Искаш ли да коментираш свободно трябва да си плащаш на РОЖДЕННИК №1. Трябва и той да печели със свободата на словото като селските му сайтове хич ги няма откъм реклама. А и изборно време настана и като сега не удари кьоравото, та кога.

те тека се праи преди избори

те тека се праи преди избори от комунистите-трий това що не ти изнася и хич не му мисли

Михайлова още ли е учителка?

Михайлова още ли е учителка? Ей това се нарича смрад, воня и въшкарска работа, а не прекрасния манастир, който въздигнаха от руините отец Никанор и тези, които му повярваха. Не говорете глупости, а погледнете построеното, не му ли се зарадвахте, не почувствахте ли гордост, че във вашия край стана това чудо. Отците миришели - ами и вие ще миришете, ако вършите тази работа. За сметка на това манастирът мирише на ново и свежо. А който ходи там да души отците, по-добре изобщо да не ходи. Нека си седи пред компютъра и да ги плюе в този сайт. Само някои брезничани го правят, иначе всички му се възхищават и няма да намерите един негативен коментар в националните медии. А че Отец Никанор е една всестранно ерудирана и можеща личност, не могат да отрекат и най-дребнавите и озлобени душици. "Когато фактите говорят и Боговете мълчат", но не и нищожните твари, на които чуждите успехи пречат и злорадстват тук анонимно, а щом ги заболи нещо тичат лицемерно да се молят и лековита вода да наливат. Няма да им помогне това, защото Господ е справедлив.

Важно е "благотворното

Важно е "благотворното влияние" на светлето да усещат децата. Тя ще ги научи на Технологии, защото е ненадмината в тая дисциплина - взема три пъти повече часове от предвидените по нормативните документи на МОМН. В този учебник се учат и компютри, но тя едва ли го знае, тъй като не я интересува какво пише там. Има си "учителката" собствена програма и приоритети и хич не хае, че и за нея важат закони и задължения като учител и гражданин. А Петрова щом презентации прави, значи е кадърна и за това. Къде може да я видим тази презентация и да преценим сами добра ли е или не?

Да ама ето че "благотворното"

Да ама ето че "благотворното" влияние на Никанор е повлияло добре на един човек - на госпожа Петрова от Ноевското школо: тръгнала презентации да му прави на тоя въшкар, за който няма нито сапун, нито вода. Петрова, върни се в клас, децата ти забравиха физиономията.

Браво за направеното, в

Браво за направеното, в крайна сметка парите откраднати от нас е добре да ги дават политиците за манастири! Но трябва да си кажем истината, че Отчетата са денонощтно в матереалният свят. От стотиците им медиини изяви, не чух веднъж да призовът хората за нещо добро! Все нещо продават, замесват се в скандали със земеделски земи и гори, продават сирена и мляко без да имат разрешително за това, маниполират политици и влиаят за нажначения и уволнения по различни администрации - ламтежа им за пари взима връх в делата им! Аз бях възмутен, за отпуснатите 2000лв. помощ от община Брезник на Манастира! На територията на общината има толкова пустеещи и падащи Църкви, които заслужават не по малко тези пари, както и жителите на селата. Не съм сигурен, вчера Милен Цветков в неговото предаване дали не искаше да покаже точно ламтежа за материалното облагодетълстване на Никанор!

Лошото е, че не сме се

Лошото е, че не сме се осъзнали дотам, че да контролираме институциите си и всичко приключва с малко коментари, клюки и стаено, преглътнато недоволство. Хората се страхуват да бъдат отговорни граждани с активна гражданска позиция и с право. Рано или късно такива хора биват потърпевши и пострадват, а множеството проповядва максимата "преклонена главица сабя не я сече" и така оцелява в жалко съществуване, а България отиде отдавна в третия и четвъртия свят по тази причина. Трябва да се научим да мислим не само за собственото си спокойствие, но е толкова трудно като те гледат учудено, със съмнение и те мислят за странен, да не кажем луд. Може би някой от тези отци е наистина такъв странник, отдаден на благородна кауза. Дано отците не поемат по пътя на управниците и политиците, но май светските изкушения ги превземат лека-полека и тях. Отец Никанор е преживял някакъв катаклизъм - заявява го в едно видео и казва, че никога няма да разкаже за него. Има си човекът житейска драма и трябва да го уважаваме за това, което стори дотук и ще направи за в бъдеще. Този манастир привлича хората като магия. Повярвайте, че водата от аязмото ще ви излекува и наистина ще се изцелите. Аз съм скептик по природа, но вярата е най-мощното оръжие - независимо в какво и кого вярвате. САМО ПОВЯРВАЙТЕ!!!

bravo bravo

bravo bravo

Изобщо не е кич построеното и

Изобщо не е кич построеното и не трябва да забравяме, че сме в България и дори финансирането да не е дотам чиста работа и отците да не са най-праведните християни, все пак нещо хубаво ще оставят след себе си, а и повече ще помогнат, отколкото навредят. Нека поне завършат напълно проекта, пък тогава да ги съдиме. Има много въпроси около миналото и истинските причини, довели отец Никанор в този манастир, но нека да сме честни и си признаем, че никой друг не би могъл да възроди във всякъкъв смисъл този край така, както го прави той. Щом сте чели сайта, знаете че там се предвижда парк, още по-голяма екологична ферма, неделно, зелено училище, временен приют за сираци и болни - с една дума колосална работа по силите само на енергичен и обигран финансист като Мишков. Дали добрите помисли няма да се изродят в печалбарство и нечисти сделки, ще покаже бъдещето. На този етап въпреки някои съмнения обикновените хора одобряват и няма как да не харесат направеното. Хубаво е, че има критични коментари и от способността на обществото да контролира своите институции зависи дали този манастир ще се превърне в почивна станция на управляващите или в място за духовно пречистване на всеки вярващ българин. Отец Никанор да знае, че е под прицела и на недоверчивия българин и да ВНИМАВА.