Loading

Брезнишките криминалисти задържаха измамник задигнал 12 000 лв. от пенсионер в село Арзан.

Крадецът е задържан след два месеца разследване.

Полицаите започнали оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия по сигнал на 79-годишен мъж. Възрастният човек се оплакал в местното районно, че на 21 юни бил измамен от неизвестен, на когото предал сумата от 12 хиляди лева. Била му приложена стара, но работеща схема с уж болна дъщеря. На домашният му телефон позвънил непознат, който се представил за доктор и заявил, че щерка му е болна от свински грип и е необходима голяма сума пари за закупуването на ваксини. Изплашеният пенсионер без да попита колко пари са необходими, веднага предложил всичките си спестявания в размер на 12 000 лв., с който да помогне на чедото си. След още няколко телефонни разговора, пред дома му в Арзан дошъл така наречения д-р Йорданов, който взел парите и си тръгнал. Много скоро след това 79-годишният мъж се усетил и позвънил на дъщеря си, която се оказала в отлично здраве.

Криминалистите започнали незабавно разследване. Бил изготвен фоторобот, който изпратили до всички Районни управления и Областни дирекции в страната и СДВР. Така се стигнало до задържането на извършителя, белезниците на когото щракнали около ръцете в момент на измама в Берковица. След като го задържали, по фотороботът полицаите установили, че мъжът се издирва от РУП – Брезник. По-късно се разбрало, че 53-годишният Петър И. с постоянен адрес София е извършил измама и в Лом, където местният съд му наложил мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Петър е познат на органите на реда с грабеж, кражби, обсебване, унищожаване и повреждане на имущество и телесна повреда по хулигански подбуди.

Повдигнато му е обвинение от Районна прокуратура – Брезник по чл. 209 от НК и работата по започнатото досъдебно производство продължава.

 

източник:mirogled.com

така ще е докато "бедните

така ще е докато "бедните "пенсионери са готови да дават подкупи,въпреки че всеки знае ,че в бърза помощ пари НЕ СЕ ИСКАТ!

така ще е докато "бедните

така ще е докато "бедните "пенсионери са готови да дават подкупи,въпреки че всеки знае ,че в бърза помощ пари НЕ СЕ ИСКАТ!

Каква случайност. Тоя ако не

Каква случайност. Тоя ако не се е предал сам главата си режем. Нашите полицаи големи детективи станали.Благодаря на копчето, както е направено в сайта за Брезник за това със СПАМ, се пишат по-малко простотии.