Loading

Полицай от Брезник скалъпил дело с фалшиво медицинско.

Според документа Христо Христов имал три счупени ребра след пътен инцидент миналата година. Въз основа на това медицинско, което било издадено от известна столична болница, Прокуратурата в Брезник завела дело за средна телесна повреда срещу Румен Чернев, с когото ченгето пило в деня на ПТП- то.
Историята започва точно на днешната дата преди една година. Румен и Христо пийнали солидно, а след почерпката Христов дал ключовете от автомобила си на Чернев и го накарал да шофира. По време на делото Румен обяснил, че въпреки да знаел че е пиян и прави нарушение, бил спокоен, защото до него се возел полицай.
Докато се прибирали, на улица “Георги Бунджулов” в Брезник Чернев загубил контрол над колата и ударил два паркирани автомобила. Седмица след инцидента полицаят представил медицинско, че е с три счупени ребра и поискал 20 000 лева от подсъдимия.
В хода на съдебните заседания медицинският документ бил оборен от две последователни тройни съдебно- медицински експертизи. Първата била по искане на защитата на Чернев и в нея участвали двама травматолози от Перник и съдебен лекар. Прокуратурата я оспорила и била назначена втора експертиза, като сега травматолозите били заменени с рентгенолози от Пирогов, друг бил и съдебният лекар. Заключението на медиците било, че Христов няма нови травми, имало само старо счупване.
След като лъжесвидетелстването и фалшивия документ на ченгето лъснали в съда, обвиненията срещу Румен Чернев за нанасяне на средна телесна повреда отпаднали, а заради шофирането в нетрезво съсотяние го наказали с пробация. Адвокатът на Чернев Александър Александров заяви, че ще предприеме последващи действия, тъй като в продължение на година клиентът му е бил в стрес, имало и наложен запор заради финансовите претенции на ченгето.
Веднага щом се запозная с документите по делото и видя решението на съда, ще разпоредя дисплинарна проверка и ако има доказателства, че служител на Областната дирекция на реда е представил пред съда документи с невярно съдържание, ще вземем незабавни адекватните мерки, заяви вчера полицейският шеф Валентин Димитров. Комисарят добави, че веднъж вече Христов, който впоследствие е бил преназначен от управлението в Брезник в участъка в Земен, е бил дисциплинарно наказан с порицание заради това, че е предоставил автомобил на лице в пияно състояние. Той обаче обжалвал наказанието.

източник:градски вестник

Каква адвокатка е Деси бе,

Каква адвокатка е Деси бе, една диплома акъл не прави. Такива дипломи ги раздавт на килограм в Благоевград . Па тя си е елементарна и колокото и да се докарва не може да го скрие .

"Веднага щом се запозная с

"Веднага щом се запозная с документите по делото и видя решението на съда, ще разпоредя дисплинарна проверка и ако има доказателства, че служител на Областната дирекция на реда е представил пред съда документи с невярно съдържание, ще вземем незабавни адекватните мерки, заяви вчера полицейският шеф Валентин Димитров. Комисарят добави, че веднъж вече Христов, който впоследствие е бил преназначен от управлението в Брезник в участъка в Земен, е бил дисциплинарно наказан с порицание заради това, че е предоставил автомобил на лице в пияно състояние. Той обаче обжалвал наказанието".
Сега след като е доказано,че Христов сам е предоставил автомобила си - ще си понесе ли наказанието? Докога тази криминална личност Христо Христов ще минава между капките.ЗАКОНИТЕ ВАЖАТ ЗА ВСИЧКИ !

Добре е написано.Ицан и

Добре е написано.Ицан и адвокат Десислава дали знаят тези членове от закона за МВР - би трябвало - той като служител на МВР , а тя като юрист/силно казано/.сега е ред на шефовете му само да приложат закона и всичко ще е наред.Днес даже и на съдия Марковска не й се размина за злоупотреби с власт и ЛЪЖИ.Сем.ХРИСТОВИ, вземете си поука.Чуда се с кои очи ще се движите из града.

ИЗ ЗАКОНА НА МВР: Чл. 172.

ИЗ ЗАКОНА НА МВР:
Чл. 172. (1) Служителите на МВР полагат клетва за спазване на
Конституцията и законите на страната и за лоялност към държавните институции вРепублика България
Чл. 224. (1 Държавните служители в МВР, които са нарушили служебната дисциплина, се наказват с предвидените в този закон наказания.
(2) Дисциплинарните нарушения са:
1.неизпълнение на разпоредбите на този закон и издадените въз основа нанего подзаконови нормативни актове, на заповедите и разпорежданията на министъра, заместник-министрите и главния секретар на МВР и на прекитеръководители;
2. неизпълнение на служебните задължения;
3. неспазване на служебните правомощия;
4. неспазване на правилата на Етичния кодекс за поведение на държавнитеслужители в МВР.
(3) Държавните служители в МВР носят дисциплинарна отговорност,
независимо че деянията им могат да са основание за търсене и на друг вид отговорност.
Чл. 227. Тежки нарушения на служебнатадисциплина, за които се налага дисциплинарно наказание уволнение, са:
1. осъждане за умишлено престъпление от общ характер или лишаване отправо да се заема държавна длъжност;
2. нарушаване забраната на чл. 172, ал. 2 или на чл. 173;
3. неподаване на декларацията по чл. 177, ал. 7;
4. нарушаване на правилата за защита на класифицираната информация,
довело до нерегламентиран достъп;
5. неявяване на работа без уважителни причини в два последователни
работни дни;
6. демонстративно неподчинение или подбуждане към такова, заплаха илинасилствени действия спрямо ръководител или подчинен;
7. превишаване на власт или използване на служебното положение за лична
облага или за облага на трети лица;
8. злоупотреба с власт или доверие;
9. умишлени нарушения на служебните задължения, които са причинили
значителна вреда на държавата, МВР, юридически лица или граждани;
10. извършване на друго тежко дисциплинарно нарушение.

"Който нож вади - от нож

"Който нож вади - от нож умира" е казал умния български народ и това в пълна сила важи за такъв изрод като тебе- дето само псуваш и друго не знаеш.Който пожелава смърт - намира смърт - така че внимавай какво си пожелаваш

Ма не е Ицан,а някой,дето

Ма не е Ицан,а някой,дето скоро ше ви ебе мамицата на вас,лижете гъза на по висшите от вас и се мислите за големци?! За вас само смърт !!

ицане, не псувай, ами се

ицане, не псувай, ами се вземи в ръце или си обирай крушите към земен, че май в скоро време и от там ще те шитнат със здрав ритник ха ха ха........

ицан се нерви, яко!

ицан се нерви, яко!

след всичките ти простотий

след всичките ти простотий ,ще влезеш в затвора !Ще ти скъсът дупето-простако!Там ще псуваш!

след всичките ти простотий

след всичките ти простотий ,ще влезеш в затвора !Ще ти скъсът дупето-простако!Там ще псуваш!