Loading

Катафалка и ковчег ще бъдат паркирани пред сградата на РИОСВ в Перник

Нестандартната идея е част от протеста „Не ме изпращай в гроба“ на хора от Брезник, които са против добива на злато в града. Той ще започне в 10 ч. на улица „Благой Гебрев“.
По това време експертният съвет на РИОСВ Перник ще излезе с решение във връзка с инвестиционно предложение за добив и преработка на подземни златосъдържащи руди в Брезник. Случаят придоби известност в множество български медии, след като редица експерти излязоха със становища относно легитимността на направения ДОВОС. Според тях, загубите за околната среда, животът и здравето на населението ще са в пъти по големи от приходите, които изключително ще облагодетелстват компанията инвеститор „Асарел Медет“. Заключителната оценка на експертите е, че в доклада има умишлени пропуски и заключения и всъщност, се очакват замърсявания на всички компоненти на околната среда и голям риск за човешкото здраве, както и обезлюдяване на населените места. И докато голяма част от безработното население в града изказва симпатии в полза на мината, заради обещанията за ангажиране на работна ръка и големи заплати, останалата част държи на своя информиран избор и твърдо се противопоставя на поредната концесия с несигурен край. Със случая се заема Жени Делева, социален активист, организирала в последните месеци акциите „Куклен магистратър пред сградата на ВСС, Тиквения маскарад пред Парламента за Вси светии, Пърформанса „Оффчари“ по повод 8-ми декември пред МС и Акцията „Да спукаме балона на монополите“ за 14 февруари.
Този път активистката, заедно инициативен комитет „За чисто Граово“, хора от Брезник и съседните села, ще предупредят експертите на РИОСВ, че от честността на оценката им зависят човешки съдби и животи. Те са подготвени с ефектна гражданска демонстрация, която включва катафалка и ковчег, които ще бъдат транспортирани пред сградата на РИОСВ Перник по време на заседанието на експертния съвет. От инициативния комитет „За чисто Граово“ съобщиха, че при положителна оценка по спорния ОВОС, ще предадат ключовете от катафалката на отговорните лица и ще им връчат саморъчна коса, изпращайки ги по посока Брезник и околните местности.
В Брезник пък се подготвя контрапротест. На площада в общината ще се съберат хора, които са „за“ добива на злато. Според тях минната дейност ще развие района, който в момента страда от липсата на работни места.

 

източник:mirogled.com

Hello. And Bye.

Hello. And Bye.

Hahaha - позовавайте се на

Hahaha - позовавайте се на "АФЕРА"!!! Защо не кажете какво излъчват Нова тв. БНТ, БНР и не четете независими вестници, а се позовавате на "АФЕРА"! то е същото като да четете клюки.ком :)))

Борислав Сандов от партия

Борислав Сандов от партия "Зелените" съпредседател с Андрей Ковачев...Те взимат милиони, за да няма мина в Брезник. А вие им вярвайте, че го правят за вашето здраве.Екосдружение “Зелени Балкани” лапна 9 млн. лв.

Частното екологично сдружение „Зелени Балкани” е чудесен пример за това как се прави бизнес на шуробаджанашки принцип и как се осигуряват милиони за “съхранението и управлението на природата”.

Ще отреже ли Борисов лентата на Октопода?!

Председател на скандалното зелено дружество е Тома Белев, който става председател и на „Асоциация на парковете в България” и се изявява в партия “Зелените”. Роденият в Кърджали “еколог” е активист на коалиция „За да остане природа в България”, в която участват съпругата му Весела Кавръкова, синът на вече бившия вицепрезидент Ангел Марин – Симеон Марин, както и председателят на сдружение „За земята” Андрей Ковачев наред със законната му половинка Катерина Раковска и Петко Ковачев.

Прави впечатление че въпросните имена са свързани с близки и далечни роднински връзки, приятелства и интереси. Чрез 50 сдружения и фондации групичката успява да покрие територията на страната и оказва натиск върху различни инвестиционни проекти.Това става възможно с участието на Андрей Ковачев във Висшия екологичен експертен съвет към Министерството на околната среда и водите.

Европейската екологична мрежа „Натура 2000″ финансира научните институти в страните членки, като всяка една държава изработва своя политика с цел опазване и съхранение на природата. По тази линия в България се облагодетелства скандалното екосдружение „Зелени Балкани”, което получава веднъж 3 млн. евро от Министерството на околната среда и водите и още 3 млн. лева от ПУУДОС – предприятие към министерството. Така 9 млн. лева отиват в ръцете на една зелена организация, основана на шуробаджанашки принцип. Извън проекта остават всички специализирани институции и държавни органи, които биха могли да подпомогнат проекта.

Зелени организации си пълнят касичките с милиони

Синът на Ангел Марин се шири в кабинет на третия етаж на Министерството на околната среда и водите. След осигуряване на средствата се започва заснемане и регистриране на зоните за „Натура”. Стига се до там, че са обхванати най-апетитните територии за развитие на летен и зимен туризъм и пълен контрол върху инвестиционните проекти. Още 8 млн. на година – средства за мониторинг върху зоните за „Натура”, отиват в ръцете на познайте кой?! “Зелени Балкани” продължава да си пълни касичката и да разпростира пипалата си върху територията на цялата страна, научи Афера.БГ.

А за твое сведение "МТУ"

А за твое сведение "МТУ" отдавна нема! А "ОБРАЗУВАНИЕ" там не дават!А ако става дума за образование, ти явно си го пропуснал, независимо че си гражданин!- от Брезник!

ЗА СВЕДЕНИЕ НА НЕ ЧЕТЯЩИТЕ ,А

ЗА СВЕДЕНИЕ НА НЕ ЧЕТЯЩИТЕ ,А ПИШЕЩИ ПЙЪЛНИ ГЛУПОСТИ И ВОДЕНИ ОТ ИНТЕРЕСИТЕ НА ШЕПА ИНТРИГАНТИ КАТО СТАВРЕВ, ТОДОРКА ,ЯНКА .ПЪРВО ТРЪН И КРУМОВГРАД КОИТО СЪЩО ИМАТ ЗАЛЕЖИ ОТ ЗЛАТО И ТО ПО ДОБРИ ОТ БРЕЗНИШКИТЕ ,ЗЯАЕДНО С НОРВЕГИЯ ЩЕ РЯАЗВИВЯАТ ТУРИЗЯАМ И ЕКО ЗЕМЕДЕЛИЕ А НЕМА ДА ОТВАРЯТ МИНИ,ТРЪН ИМА ОБИЦА НА УХОТО СИ ОТ МИНА ЗЛАТА КАКВО ОЗНАЧАВА СИЛИКОЗАТА.ВТОРО ЦЯЛАТА СТРАНА Е НА СТАЧКИ СРЕЩУ МОНОПОЛИТЕ САМО ШЕПА УМНИЦИ ОТ БРЕЗНИК ИТО НЕ СА БРЕЗНИЧАНИ А ИСЕЛНИЦИ ОТ СЕЛАТА И С ОБРАЗУВАНИЕ ОТ "МТЕУТО"СА ЗА МОНПОЛЯА ДА СЕ НАСТАНИ В БРЕЗНИК.

На г-на/г-жата които са се

На г-на/г-жата които са се загрижили как Пепи Петров ще помогне на някое семейство, ще им кажа знаете ли че той поне за сега е единствения общински съветник доброволно отказал се от възнаграждението си като такъв и е дарил цялата сума, а тя е 4 год. по 12 месеца по 360лв месечно.А попитайте Вашите общински съветници загрижени за бедните и безработните дали биха последвали примера му. Знаете ли колко много хора са потърсили помощ за съдействие за преглед и лечение при добри специалисти медици. На колко много е намирал дефицитни лекарства. Знам че не знаете и ще Ви кажа че всичко това е правил с пълната подкрепа и съгласие на "начумерената" му жена и децата му.

Шегички "ДОКТОP ЗДPАВЕ ДА ТИ

Шегички

"ДОКТОP ЗДPАВЕ ДА ТИ ДАВА"

Нека има конкуренция нека има

Нека има конкуренция нека има работни места. Така трябва

От къде на къде 5 човека от

От къде на къде 5 човека от които трима от София, ще взимат отношение по въпроси късаещи населението на града! Как може председателят на общински съвет, който е избран от квотата на БСП, да е против създаването на работни места в момент на тотална безработица! А ние тъпите брезничани, не само че си ги избираме да ни управляват, а и се трепеме да пускаме ТОТО В ПУНКТА НА ТУМБАЛОТО И ЗА БЛАГОДАРЯ МУ ПЪЛНИМЕ ГУШАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Я да видим какви са заплатите на шивачките в комбината? Пепи Петров колко работни места ще създаде за да спаси някое и друго семейство?

МИНА ЩЕ ИМА НА 100%, НО ЛОШО

МИНА ЩЕ ИМА НА 100%, НО ЛОШО ЩЕ БЪДЕ ЗА БРЕЗНИЧАНИ АКО Е В ТРЪН, ТЕ ВИНАГИ СА БИЛИ ПО УМНИ ОТ НАС. ТЕЦА ВЗЕХА, ДЕТО НИЕ ГО ОТКАЗАХМЕ! ЩЕ ВЗЕМАТ И МИНАТА, НО ЩЕ ВИ КАЖА ТОГАВА КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ. ЖИЛАТА СЕ РАЗПРОСТИРА НА 25 КМ, ТАКА ЧЕ, ПАК ЩЕ СТИГНАТ ДО ТУК, НО ПОД ЗЕМЯТА. И ЩЕ РАБОТЯТ ВСЯКАКВИ, НО НЕ И БРЕЗНИЧАНИ И СЛЕД 10 ГОДИНИ ЩЕ СМЕ В ТРЪНСКА ОБЩИНА, ЗАЩОТО ЩЕ СМЕ СЕЛО. БИЛИ СМЕ В ТРЪНСКА ОБЩИНА И ПАК ЩЕ БЪДЕМ, ЗАРАДИ НЯКОЛКО УМНИЦИ ДЕТО СЕ МИСЛЯТ ЗА ЕКОЛОЗИ. КАТО СЕ МИСЛЯТ ЗА ТАКИВА ДА НАПРАВЯТ ФАЗАНАРИЯ, ЗАЕЧАРНИЦИ, ДА ОТГЛЕЖДАТ ЖИВОТНИ И ДА ГИ ПУСКАТ ДА ИМА ЗА ЛОВЦИТЕ. АМА, ЦОЦОРКОВ ОБЕЩА И ТОВА ДА НАПРАВИ. А, „ЕКОЛОЗИТЕ„ НЕ МОГАТ И НЕ ИСКАТ, ЗАЩОТО НЕ ИМ СЕ РАБОТИ. ИСКАТ НЯКОЙ ДА ИМ ПЛАЩА ЗА ДА СИ МЪЛЧАТ. ТЕ ТАКА ИЗКАРВАТ ПО НЯКОЙ ЛЕВ.