Loading

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Перник разреши добив на злато в местността „Милин камък” в Брезник

Според институцията това няма да навреди на околната среда.

Инвестиционното намерение е на фирма „Трейс рисорсиз”, която е дъщерна на „Асарел Медет”. Според дружеството 13,5 тона злато и 40 тона сребро лежат в недрата на местността „Милин камък” в Брезник. Точните количества на запасите ще бъдат потвърдени след извършване на предвидените експлоатационни геолого-проучвателни работи. Очаква се те да осигурят експлоатационен период от 11 до 23 години. Предвидено е добитата руда да бъде обогатявана, а ценните метали от нея да бъдат извличани чрез гравитационен и флотационен метод. За целта ще бъде изграден минно обогатителен комплекс, който включва подземен и надземен рудници. Ще бъде направено депо за хумусни материали и ще бъде изградена инсталация за преработка на рудата.

След приключване на експлоатацията на терена, засегнатите площи ще бъдат рекултивирани. Това трябва да стане за период от 2 години.

Намерението на „Трейс Рисорсиз” обаче разбуни истинска война в Брезник. Част от местните се вдигнаха на протест, защото според тях добива на злато ще нанесе непоправими вреди на природата им. Те изразиха недоволството си пред РИОСВ като паркираха пред инспекцията катафалка, имаше и жена с коса и ковчег.

Други пък направиха контрапротест, защото фирмата ще разкрие близо 400 работни места в региона. Според тях това ще оживи Брезник, който в момента страда от висока безработица.

 

mirogled.com

Хахаха...ако беше куражлия

Хахаха...ако беше куражлия твоя Боби Сандов щеше да направи пресконференцията във Варна, а не в София

Евала за куража на този Боби

Евала за куража на този Боби Сандов не всеки смее да са опълчи на ТИМ !

Изпущил съм. Пишело тук ,че

Изпущил съм.

Пишело тук ,че Паричков бил спонсор на "Чорни".

Че повервам в задгробен живот!

Кой знае да пише.

Нещо се изнерви май,а? То

Нещо се изнерви май,а? То човек като няма аргументи прибягва до обиди, че така е по-лесно!

Абе как ще прочетеш за Сандов

Абе как ще прочетеш за Сандов или за който и да било друг като изобщо не искаш да четеш.Ако искаше да четеш нещо щеше да се ограмотиш и да не разсъждаваш така. Но за сметка на това гледам че плюенето ти се отдава много добре. Продължавай в същия дух и може да те направят директор на мината-ха ха ха и да получаваш най малко 1000 лв.заплата.
Надявай се.Такива подлоги като тебе и за чистачи не ги взимат.

Платените от WWF,с каквито и

Платените от WWF,с каквито и големи букви да пишете,все е тая. Измислени и скъпо платени еколози, зелени партийци и млади Куневистки. Стойте си в София и нас не ни мислете! Бориславчо Сандов да мисли за здравето хората от родния си град Мадан. Ама там не съм прочел да е ходил да протестира, защото ще го изметат бързо, бързо.

По-добре село,отколкото град

По-добре село,отколкото град от "призраци".Предпочитам да сме на това ниво,отколкото да сме едно болно общество/ не,че сега не сме/А Янка никога няма да доведе дъщеря си да живее в Брезник,а пък особено и да работи в прословутата мина.Тези хора са с мноооого промити мозъци...ще има да съжаляват за това,че много лесно са се хванали на въдицата на Цоцорков...

Със мината може и да има

Със мината може и да има град, може и да няма!? Но, след десет години, ако останем на това ниво дето сме сега, ще сме село Брезник в община Трън!

ВЕРСИЯ ВЕТЕРИНАР!!! Нали се

ВЕРСИЯ ВЕТЕРИНАР!!! Нали се сещате за оня филм ..."Версия пеликан" ,със Джулия Робъртс....та сценария малко ми напомния и за .."версия ветеринар"..... Как се взима терен на концесия за добив на злато!?Разбира се ,че това става с лобисти на местна почва,а на тия лобисти е ясно ,че им се плащат ПАРИ! ТА СХЕМАТА Е СЛЕДНАТА: Лобистите са най много 3-4! – задължително участва човек на медийте,които трябва да представя нещата така,че всичко е нормално и няма никакъв проблем за здравето на хората/разбирай пернишката журналистка/,местен човек/ЯНКА ХРАНОВА/,които може да е груб нахален и недодялан,важното е да подържа тезата си докрай,задължително трябва да бъде включен и човек от власта,които да придвижва нещата. Переспективата,която "великия експерт' ЯНКА ХРАНОВА дава на младите хора са следните:ще работите 4-5 години в рудника за добив на злато ,а отам .....ще отидете в някое мизерно отделение на пернишката БОЛНИЦА  по РАКОВИ заболявания! И от тук имам едно предложение към Янка Хранова,след като защитава тезата ,че е много безопасно да има добив на злато,....може да даде личен пример като остави дъщеря си да работи в  богатия на "чист" въздух рудник ,където се добива златото...разбира се трябва и тя самата да бъде там,нали е екологичен експерт,ТАКА ЩЕ ДОКАЖЕ,ЧЕ ВСИЧКО Е НАРЕД И НЯМА ОПАСНОСТ ЗА ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА!!! И НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ДА ПОПИТАМ: КОИ ЩЕ ПЛАТИ,КОГАТО ХОРАТА ЗАПОЧНАТ ДА СЕ РАЗБОЛЯВАТ!?НЕ СЕ СЪМНЯВАЙТЕ,ЧЕ ТОВА ЩЕ СЕ СЛУЧИ! ИМА МНОГО ПРИМЕРИ ЗАТОВА:ЗЛАТИЦА,ПИРДОП,ПОИБРЕНЕ!!!ОПРЕДЕЛЕНО ЯНКА ХРАНОВА ТРЯБВА ДА ДАДЕ ОТГОВОР ИЛИ ДА ГАРАНТИРА КАТО 'ЕКО ЕКСПЕРТ",ЧЕ ТЯ ЩЕ ПЛАЩА/Обаче парите от лобирането няма да стигнат/!!! И още един въпрос.....! КАК ЩЕ СЕ ПОЧУВСТВА ЯНКА ХРАНОВА,КОГАТО ДЕЦАТА НА СЪСЕДИТЕ Й ЗАПОЧНАТ ДА СЕ РАЗБОЛЯВАТ И ДА ИМ СЪБИРАМЕ ПАРИ И ДА ПРАЩАМЕ СМС-И ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ! ВИНАГИ Е ИМАЛО ПРЕДАТЕЛИ,НО Е МНОГО ГРОЗНО ,КОГАТО РЕШИШ ДА ПРЕДАДЕШ СЪГРАЖДАНИТЕ СИ!!!А ИЗБОРА Е ПРОСТ ....ДА ЖИВЕЕШ ИЛИ ДА УМРЕШ БЪРЗО!

Мамка ви проста. Стойте си в

Мамка ви проста. Стойте си в София боклуци мръсни. Не идвайте в Брезник. Нали сме селяни.