Loading

Камера

Да почистим Брезник!

Община Брезник ще се включи в кампанията на bTV „Да изчистим България за един ден". Кметът Васил Узунов кани всички граждани на 12,13 и 14 май 2012 година от 9.00 ч., да се включат в почистването на града. Благородната цел на кампанията е да запазим природата, да създадем по-добра и здравословна околна среда.

И Брезник ще се бори с бездомните кучета

Съгласно сключен договор с Община Брезник, сдружение „Дай лапа" гр. Перник ще извършва обработка на бездомни кучета /залавяне, обезпаразитяване, ваксиниране срещу бяс, кастрация на мъжките и стерилизация на женските кучета, трайна маркировка, издаване на паспорт/.
Сигнали за бездомни кучета на територията на община Брезник може да подавате на тел. 077512010 вътр.115.

Не тръгвайте за Перник!

Страшни навявания от сняг са на път да затворят пътя Перник - Брезник между разклона за Вискяр и Мещица. На места видимостта е нулева, а платното е широко не повече от четири - пет метра. Ако прогнозата се сбъдне и през нощта завали до средата на нощта пътят ще е напълно затворен. Опитите да сигнализираме на телефон 112 започват неуспешно. Никой не реагира на първото позвъняване.

Затворени са пътищата от Брезник към София

Въпреки че снегът спря да вали, в община Брезник все още са малко опесъчените улици. До някои от селата все още няма достъп.Абсолютно затворени за движение са пътя от Брезник до Божурище и от Брезник до Сливница.И двата участъка са от третокласната пътна мрежа, уточняват от АПИ.

Снегорин закъса между Перник и Брезник

Проходим, но при тежки зимни условия е пътят между Перник и Брезник. Снегът е изчистен от пътното платно, повече има само на завоите над село Мещица. Пясък не се виждаше, но според правилата, приети в България, не се опесъчава докато вали.Има и специални смески за разтопяване на снега, но те били по 1300 лева за тон и местните шофьори едва ли скоро ще ги видят в действие.

ФОТОКОНКУРС "ОБЛАСТ ПЕРНИК - МОЯ,КРАСИВА, НЕПОЗНАТА..."

ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ

във фотоконкурс

„ОБЛАСТ ПЕРНИК - МОЯ, КРАСИВА, НЕПОЗНАТА..."

организиран от

ИНЖ. ИВО ПЕТРОВ - ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ ПЕРНИК,

В ПАРТНЬОРСТВО С EUROPEAN UNIVERSITY POLYTECHNICAL,

ПОД ПАТРОНАЖА НА НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ

Г-ЖА ИРЕНА СОКОЛОВА, Г-Н ВЛАДИСЛАВ ДИМИТРОВ И Г-Н ПЕТЪР ПЕТРОВ

Явор Бахаров на хижата в Брезник

Ден след премиерата на култовия филм "Тилт" звездата и изпълнител на главната роля Явор Бахаров беше забелязан да разпуска в хижа "Брезите".Той обаче не беше придружаван от екранната си партньорка Радина Кърджилова, а от Луиза Григорова, за която се знае,че е перничанка.Явор и Луиза, които са двойка в живота в скоро време ще радват зрителите в новите серии на "Стъклен дом".Някои брезничани изва

Пътят Перник - Брезник ще бъде готов в началото на декември

В началото на декември ще тръгнат първите автомобили по обновеното шосе между Перник и Брезник. Възложител на ремонта е пътната агенция, а финансирането е от първия етап на ОП "Регионално развитие". Отсечката е част от международното трасе към Сърбия.

Ремонтът на пътя Перник - Брезник

След като областният управител Иво Петров направи проверка на пътя Перник-Брезник и обяви,че ремонтът му закъснява с 3-4 дни поради лошото време , решаваме да проверим как се използва хубавото време в събота и тъгваме за Перник от Брезник. В първите 5-6 километра от никъде взорът строител не види, ни камион, ни нещо друго. Малко след разклона за Вискяр обаче съзираме първия - багер кротко копае по банкета, а до него камион чака да бъде напълнен.

Разпространи съдържание