Loading

Събраха над 5000 лева за Елена

На 23 декември преди обяд бяха отворени касите, поставени на различни места из града с цел набиране на средства за операцията на Елена Калчева. Детето страда от множество заболявания , но спешно трябва да бъде закупена и имплантирана отводнителна клапа в мозъка и, която струва 3000 лева. Брезничани се оказаха повече от щедри и събраха общо 5287 лева - стана ясно след отваряне на касите. От тях 1320 лева са събрали децата от СОУ "Васил Левски", които организираха и специална благотворителна вечер. 1915 лева е дарила и фондация "София-България". 3000 лева от събраните средства ще бъдат преведи по сметката на болницата, която ще направи операцията. 100 лева веднага са занесени на семейството от кмета на Режанци, за да бъде посрещната Коледа. От останалите средства при нужда семеството ще бъде подпомагано ,за да покрива разходите по следоперативното лечение на детето.

Някои от критиките са

Някои от критиките са основателни.Да се помогне на Елена беше инициатива на Михаела Нацкова и Бистра-майка на дете от ІІІклас.
Директорката на СОУ"В.Левски" помогна да се развие тази инициатива. Децата изработиха картички и предмети и направиха коледен базар.Бяха много въодушевени от факта, че така ще помогнат на Елена.Тя го заслужава. Включиха се и много майки.БРАВО на всички , които взеха участие.
Режанската кметица шест месеца прави кутиите-каси.Заслугата за случилото се не е нейна.Оказа се ,че в Общината не се е знаело за проблема на Елена. Добре, че с това се заеха служителите от Закрила на детето(Деси и Милена).

Хубаво е да помагаме и на талантливите деца,като Росен. Не бива двата случая да се слагат под един знаменател.

Засрамете се! Хората в

Засрамете се! Хората в Брезник са направили нещо много хубаво, а вие бързате да оцапате пейзажа! Истински благородните дела не се афишират! Кой колко дал, кой колко и от къде взел... тук ли ще го коментирате! Така ли възпитавате децата си? В пълно незачитане и тотално отричане на всичко! А после се чудите защо са агресивни, защо не уважават дори самите вас...
Срамувам се от вашите подлички анонимнички илияния!

Най- вероятно този, който

Най- вероятно този, който коментира така злобно не е дал и стотинка и никога няма да даде! Не е ли по-добре да погледнете себе си първо, а след това да давате оценки за хората! И защо нещо толкова благородно трябва да се превръща в повод за толкова простотия и завист?

Защо толкова злоба и завист,

Защо толкова злоба и завист, бе хора?!/ако изобщо сте хора!/ И то по Коледа?!
Добре е , че има и добри хора, та се събраха пари за детето! Дано се оправи! Има ли значение кой колко е дал?!!! Браво на децата, организирали благотворителната акция! Какво общо има този случай с другия? И защо се сещате за него след толкова време? И лошо ли е , че общината е подкрепила едно талантливо дете? Докога с тази омраза? Нека тогава всички тези анонимни "Патиланци"/ вероятно препатили от собствената си простотия/ да се кандидатират, да ги избере народът, та да оправят нещата в Брезник!!! Само че там кандидатурите не са анонимни!

Добре сте му го казали на

Добре сте му го казали на Патока.

Много добре казано от

Много добре казано от коментиращия преди мен. Крайно време е да се замислят угоените дупета в Общински съвет за хората, които ги гледат с недоверие и ирония - визирам Ставрев и Вълова!

Изобщо не ме впечатляваш, че

Изобщо не ме впечатляваш, че си Валери Стоилов - много добре го знам, затова да ти кажа: тъй ,като сте много "бедни" съветниците, някои сигурно са развързали кесиите и са пуснали по 50ст. от собствения джоб, който го пълни изстрадалото брезнишко население, нали ти плаща пътните, за да отидеш на работа и нали взимаш"мъдри" решения в Общинския съвет, без пряко да те е избирал някого - освен Ставрев. Затова можеш да отклоняваш бюджетни средства, а сега не се налага - децата от закуските си отделят, за да помогнат. Весела Коледа и Щастлива Нова година и още по-пълен джоб, Стоилов - да има за теб и нуждаещите се!!!!!
Поздрав,
Не съм твой Избирател, но Патиланец!

ti koj si i 6to si tolko

ti koj si i 6to si tolko zlobno 4ove4e. dano se opravi dete

Що си мислиш, че съветниците

Що си мислиш, че съветниците не са дали. Дали са, кой колкото е решил, и то от джоба си. Пък за парите за Росен, първо не бяха 7000 лева, а с пет хиляди  по-малко,второ ако и сега на някого Борис Иванов му бърка по някакъв начин някъде, е,верно немам думи!!! Тогава бяха отпуснати бюджетни средства, а сега просто не се наложи. Ама нали все нещо трябва да го гледаме накриво. Особено ако може да сме анонимни. Щом си толкова критичен, вземи че се регистрирай. щото всеки, който е поискал, е разбрал кое е vitski orel. Ако ти е било трудно, казвам се Валери Стоилов. А ти?......... Весела Коледа!

Браво брезничани, браво

Браво брезничани, браво брезнишки деца!!! Би било добре да се благодари на фондацията и на режанския кмет, които са откликнали на човешката болка!

Въпросът ми е, обаче към безнишката управа - къде сте вие кметове, зам.кметове и общински съветници. Имахте пари да отпуснете на сина на Борис Иванов, за да ходи по концерти(7000лв),ала нямате пари за болното дете от Режанци?! Нали така, vitski orel's ?!