Loading

BTV ще снима фестивала

Най-популярната българска телевизия БТВ ще снима фестивала. Нескромно казано, част от заслугата журналисти от медията да дойдат в Брезник се пада и на www.breznikonline.com, Хора от сайта се свързаха с Боби Лазаров, който пък е стар познайник на брезничани, правил е репортажи за кмета на Долна Секирна Лъчезар Лазов, за 1-ви юни и т.н. По последни данни Боби няма да дойде, но екип на телевизията ще пристигне в Брезник около 13 часа утре. Ще се постараем да разберем кога ще бъдат излъчени кадрите от сурвакарското шествие и ще ви осведомим. Разбира се и ние ще снимаме с всичка сила. Очаквайте над 100 снимки утре както в раздела Новини, така и на рекламния банер на фестивала.

нашите деди са я наричали

нашите деди са я наричали СИРОВА И СИРОВИЧКАРЕ

Браво! Добре е че има

Браво! Добре е че има компетентни хора, които държат на традициите! Грешката Ви е това, че вместо да им обяснявате, вземете една по-яка, неокрастена СУРОВА гьостерица и подкарайте  твърдете граовске тикве!!! Дано тогава да добият смелост и да не се крият зад анонимността си сам с едничка цел - да "омаскаряват" този или онзи! 
А лично аз като чета - това дори не е написано от въпросния господин! 
А малко по- нагоре - в коментар, в който се е подписал дори е написал - цитирам:" честит ви празник "Сурва"! 
Ама некои брезничани нали от ПариЖъ сме ги довели и са много "културни"!

Аз извадих речника ,а не

Аз извадих речника ,а не Стоилов,мои са извадките/пардон,цитатите/,че е по-правилно да се казва “СУРОВА“,а не “Сурва,сурва,весела година...“ .Тези маскарадни игри се правят от векове и нашите деди са ги наричали “сурова“.Така се предава традицията,която ни прави българи от Граово.Трънчани се гордеят с диалекта си и издадоха цял речник,а тук някои мислят,че това е позор и използват сайта да ни обясняват колко е гаден Стоилов.Ами хубаво,срещнете се и му го кажете в очите,за да ви олекне.
А с плаката няма никакъв гаф,има некомпетентни хора,които даже не са си направили труда да прочетат какво пишат етнографите и филолозите за традициите и използването на диалектите.

Нали Стоилов е капацитет по

Нали Стоилов е капацитет по български език и пише сайта, но каква е неговата роля и отговорност за гафа със СУРОВАТА. Ясно е, че НЕ Е СУРОВА, а СУРВА. Станахме за смех. Господата управляващи много са заети с лична работа и не могат вярно да поръчат едни плакати. Май пак Стоилов вади разни цитати, както правеше и с речниците и стиховете. Иска им се на овластените да оправдаят суровите си тикви и срама, но така не става. Отново опозориха града ни.

Стоилов и достойнство-НАПЪЛНО

Стоилов и достойнство-НАПЪЛНО НЕСЪВМЕСТИМИ НЕЩА! Той и човек не може да бъде след това, което направи. Какъв човек трябва да си за да станеш палячото, който изсипа помията от безсмислици, обезцени прекрасното българско слово, всяка добродетел и честта на учителя с едничката цел да попречи на истината да излезе наяве. Учителката от Ноевци, която се осмели да разкаже за далаверите на Василев и неговите хора в този сайт е в болничен отпуск заради интриганти и мижитурки като него, които не се посвениха да използват и учениците за да си играят долните игрички. Скоро вероятно ще видим сиящите им лица по предизборните плакати.

Браво! Най-сетне гражданското

Браво! Най-сетне гражданското общество в Брезник се събужда! Хамелеониите и използвачите като Стоилов, нямат почва за виреене.... Едно е да излъжеш една Партия, и да станеш нейн общински съветник, съвсем друго е да излъжеш НАРОДА!!!! Господин стоилов, на твое място бих се скрил в миша дупка и бих се махнал от този сайт, но знам ,че ти няма да го направиш-липсва ти достойнство за това! С клюки и злоба, сайт не се подържа! На младите хора им е нужна трибуна за честни разговори, за позитивна енергия и поглед в бъдещето... а не кой с кого спи, и пр...Мисля ,че не си никакъв ОРЕЛ , а по-скоро...един долен ЛЕШОЯД!

Какво стана с новата партия,

Какво стана с новата партия, която щяхте да правите с Василев? Нищо не чуваме по този въпрос! Действайте! Изборите чукат осезателно на вратата! Да не ви ...кат този път!

Скъпи ни господин ...лов, да

Скъпи ни господин ...лов, да не сме ноевските ти ученички за да ти се вържем! Не само много коментари пишеш в поезия и проза, но и обречени каузи защитаваш и много, много се излагаш. Вече го чувстваш осезателно и съжаляваш. И не се величай, че римите ти са точни(може би не толкова като "супертрагедията ти"), но и те не струват. Една госпожа трябваше да бъде поласкана от поетичните ти пориви, но тя веднага и много точно го възприе като поредния отчаян опит да и се затвори устата този път чрез теб. Опитваш се по комунистически да обсебиш сайта за собствените си цели, но трябва да се примириш, че тези времена отдавна отминаха и всеки може да изрази тук мнението си свободно без да бъде преследван за това. Както виждаш манипулативната ти подла роля не се възприема добре!

оооооооооо..., той много

оооооооооо..., той много държи да изтъкне, че пише само статии, не и коментари, но подценява масовия потребител, нали си страда и от мания за величие - пропуска ги тези съществени моменти, предлагам да му простим, защото е все още прохождащ в журналистиката, ще потърпим още малко уродливите му "чудатости"

и в прозата хич го няма,

и в прозата хич го няма, разбраха го и извън региона на Брезник